Haramiler | Konular | Kitaplar

Hırsızlık Çeşitleri(Genel Bilgi)

Yankesicilik:Bir şahsın üzerinden, cebinden, taşıdığı çantasından bilgisi ve rızası olmaksızın, değişik usul ve yöntemlerle cüzdan, değerli eşya ve parasının çalınması olayına genel anlamda yankesicilik suretiyle hırsızlık olayı denir.


Şahısların Üzerinden veya Çantasından Yapılan Hırsızlık:Halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde şahısların üzerinden veya çantalarından yapılan hırsızlık.


Kapkaççılık Suretiyle Yapılan Hırsızlık:Genellikle bayanların taşıdıkları çantaların ellerinden veya omuzlarından zorla alınarak çalınması olayıdır.


Tırnakçılık Suretiyle Hırsızlık:Vatandaşın elinde bulunan deste halindeki parayı sayma bahanesiyle, deste içerisinden bir miktarının çalınması olayıdır.


Muslukçuluk Suretiyle Hırsızlık:Vatandaşların abdest almak için üzerlerinden çıkarak askıya astıkları ceket vb. eşyalardan yapılan hırsızlıktır.


Pislikçilik Suretiyle Hırsızlık:Şahıslara üzerlerinde pislik olduğunu söyleyerek temizleme bahanesiyle, para veya benzeri eşyaların çalınmasıdır.


Bankamatik Kartları ile Yapılan Hırsızlıklar:Bankamatik kabinlerine çeşitli cisimler yerleştirmek suretiyle kartın içeride kalmasını sağlamak ve bankamatik kartı sahibinden şifresini öğrenmek suretiyle yapılan hırsızlık olayıdır.


Tavcılık Suretiyle Yapılan Hırsızlık:Şahısların çeşitli usullerle ikna edilerek ellerinde bulunan para veya değerli eşyaların alınması olayıdır.


Zarfçılık Suretiyle Yapılan Hırsızlık:Hayır işi yapacaklarını söyleyerek zarf içinde bulunan bir miktar parayı göstermek suretiyle, diğer şahıslardan da para alma olayıdır.


Falcılık Suretiyle Yapılan Hırsızlık:Fal bakma bahanesiyle para veya değerli eşyaların alınması olayıdır.


Oyalamak Suretiyle Yapılan Hırsızlık:İşyerlerinde veya ikametlerde şahısların bir anlık dalgınlıklarından faydalanarak çanta, cep telefonu vb. eşyaların alınması olayadır.
Kavga Dümeni Suretiyle Yapılan Hırsızlık (Tantanacılık):Kendi aralarında kavga ediyormuş izlenimi vererek, kavgayı ayırmak isteyen şahısların üzerinden yapılan hırsızlık olayıdır.