güvenlik
İnternette mal siparişi
Dolandırıcı, internette şirket ve kişilerin güvenlik şifrelerini aşarak, kart numaraları ve öz
bilgilerini çalıyor ve bu bilgilerle karşı tarafa sipariş veriyor.
İnternette Soyguna karşı Alınacak Tedbirler
İnternet Bankacılıgı yaygınlaştı..bir çok kolaylıgı beraberinde getiren internet bankacılıgının riskleride mevcut..internet bankası kullanıyorsanız bazı kurallara dikkat ederek tedbir alabilirsiniz ..
1- En yaygını; hackerlar, attığı bir mail veya yaptıkları “çekici” internet siteleri (en yaygınları arkadaş bulma, seks veya kumar siteleri) vasıtası ile casus programlar (trojan) ör. "key logger" programı yolluyorlar. Maili açtığınızda veya siteye girdiğinizde program otomatik olarak bilgisayarınıza iniyor.
Programlar menüsünden de görülemiyor. Key Logger; ortalama 45 kb boyutunda, program indirme sitelerinden bile kolayca ve ücretsiz elde edilebilen, bir resmin arkasına dahi saklanabilecek boyutta bir program.
Tüzel kişiler için güvenlik tedbiri
YENİ TCK MD.
Tüzel kişiler hakkında güvenlik tedbiri uygulanması
MADDE 169. - (1) Hırsızlık, güveni kötüye kullanma ve
dolandırıcılık suçlarının işlenmesi suretiyle yararına
haksız menfaat sağlanan tüzel kişiler hakkında bunlara
özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.
ESKİ TCK
HÜKMÜ
Eski kanunda bu
hükme karşılık bir düzenleme
mevcut değildi
5237 S. TCK’nın 169. maddesinde hırsızlık suçunun işlenmesi
suretiyle yararına haksız menfaat sağlanan tüzel kişiler31 hakkında bunlara özgü
güvenlik tedbirlerine hükmolunabileceği kabul edilmiştir.
Eşi hırsızlıktan tutuklandı kendisi işinden oldu.
Adana`da Bir şirkette muhasebeci olarak çalışan 37 yaşındaki Tacettin Karaca, eşinin hırsızlık suçundan tutuklanması üzerine işten çıkarıldı. 2 yıldır 4 çocuğuyla ortada kaldığını belirten Karaca, `Eşimin işlediği suçun cezasını ben ve çocuklarım çekiyoruz` diyerek isyan etti.
Hipnozlu soygun
İtalya’da bir hırsız, süpermarkette çalışan kızı hipnotize ederek kasayı soydu. Süpermarketin güvenlik kamerası soygunu saniye saniye kaydetti
‘Gözlerimin içine bak’
İtalya’nın Ancona kentinde önceki gün ilginç bir soygun yaşandı. Bir süpermarkette çalışan kasiyerin yanına giden soyguncu, genç kıza “Gözlerimin içine bak” dedi. Soyguncunun gözlerine bakan kasiyer hipnotize oldu. Hırsız da kasada bulunan 1200 doları (1500 YTL) alarak süpermarketten çıktı. Bir süre sonra kendine gelen genç kız, kasanın bomboş olduğunu gördü.
‘Hiçbir şey hatırlamıyorum’
Kredi kartı dolandırmacılığında kullanılan 10 yöntem!
En tehlikeli dolandırıcılık, mağazalarda, “kredi kartlarının kopyalanması” şeklinde yapılıyor. Karttaki bilgiler gerçek olduğundan, dolandırıcılığın ispatı da mümkün olmuyor. Polis, dolandırıcıların bilgileri internetten temin ettiğine dikkat çekerek, kişisel bilgilerin güvenli olmayan sitelere gönderilmemesini istedi.
Hayvan hırsılığına karşı alınması gereken önlemler
1)Hayvan ağılları çevresinde gündüz veya gece dolaşan yabancı ve şüpheli şahısların ve otoların güvenlik güçlerine bildirilmesi.
2)Ağılların kapılarının ve pencerelerinin sağlam yapılması, kapı girişlerine alarm sistemleri kurulması.
3)Yabancı şahısların geceleri geç saatlerde ağıl çevresine yaklaştıklarında ağıl bekçisini uyandıracak köpek ve hayvanların bulundurulması.
4)Hayvanların başıboş bırakılmamasına özen gösterilmesi.
Marketlerde en çok kullanılan hırsızlık yöntemleri
Hayatımızın vazgeçilmezleri arasında bulunan süpermarketlerin başı hırsızlıklarla dertte. Dev bir alışveriş merkezinden hırsızlık yapmayı kafasına koyan hırsızlar, inanılmaz yöntemlere başvuruyor.
Marketteki her bebek arabalıyı anne sanmayın, soyulabilirsiniz! Spor, sırt ve abartılı büyüklükteki el çantaları, farklı mağazaların torbaları ve bebek arabaları hırsızların en gözde aracı. Elektronik güvenlik hizmetleri sunan Sensormatic`in araştırmasına göre, Türkiye`de stoklarda çıkan açıkların yüzde 45`i çalışan, yüzde 35`i ise müşteri hırsızlıklarından kaynaklanıyor.
Hırsızlık Arttı, Alarm’a Talep Patladı
Krizle hırsızlık arttı, alarm sektörü 70 milyon dolara ulaştı
Son dönemde artan hırsızlık olayları alarm kullanımını da yükseltiyor. Ekim ayından itibaren satışlarını daha fazla artıran alarm sektörünün büyüklüğü 70 milyon dolara ulaştı. Türkiye’de halen kullanım oranı yüzde üçlerde olan alarm sistemleri, yeni teknolojileriyle de dikkat çekiyor. Kapalı devre kamera sistemlerine büyük ilgi gösteriliyor. Cep telefonu, PDA ve kişisel bilgisayarlar aracılığıyla mekanları uzaktan izleme imkanı veren ürünler de güvenlik sistemleri arasında yerini almaya başladı.
Acemi hırsız, suçüstü yakalandı
Beşiktaş'ta camını kırarak girdiği evde gizli alarm olduğunu bilmeyen acemi hırsız, ev içerisinde suçüstü yakalandı.