Haramiler | Konular | Kitaplar

Soygun yapmaya gitti Müslüman oldu!

New York`ta bir dükkanı soymaya giden hırsız, Müslüman tacirin hüsnü muamelesi karşısında İslam`a girmeye karar verdi. İşte ABD`de yaşanan ilginç gelişme:

Amerika`da bir Müslüman`ın dükkanını soymak isteyen, eli sopalı ve silahlı hırsız dükkan sahibinin kendisine 40 dolar vermesinden aşırı derecede etkilenerek Müslüman oldu. Evinde yiyeceği cebinde beş kuruş parası olmayan hırsız, bir daha hırsızlığa dönmeyeceğine dair söz verdi.

New York`ta bir dükkan sahibi, kendisini soymak isteyen bir hırsızı Müslüman olmaya ve suçlardan tamamen elini çekmeye ikna etti. CNN`in verdiği habere göre New York`taki Long İsland`da dükkan sahibi olan Muhammed Süheyl, geçtiğimiz 21 Mayıs tarihinde dükkanını kapatmak üzereyken bir elinde bezbol sopası diğer elinde tabanca taşıyan bir hırsızın gelip kendisinden para istemesiyle şok oldu.

Süheyl hırsızın yüzüne bir silah tuttuğunu, kendisinden dizleri üzere çökerek sopasını ve silahını yere atmasını istediğini söyledi. Ardından da hırsızın kendisinden elinde para, evinde de yiyecek bulunmadığını belirterek polise durumu bildirmemesini talep ettiğini ekledi. Süheyl, kendisinden bir daha hırsızlık yapmama vaadi aldıktan sonra ona 40 dolar ve bir ekmek verdi.

Süheyl şöyle dedi; 40 doları aldığında çok etkilendi ve bana İslam`a girmek istediğini söyledi. Ondan kelime-i şehadet getirmesini talep ettim ve ona Nevvaz Şerif Zerdari ismini verdim. (Nevvaz Şerif eski Pakistan başkanı, Ali Zerdari de şimdiki başkanı). Bundan sonra Müslüman olan Nevvaz hırsızlığı tamamen bıraktı.


5 yorum

hepimiz bir hırsızı müslüman

hepimiz bir hırsızı müslüman edebilseydik bu dünya zaten cennet olurdu ama şeytan buna asla müsade etmez

02.09.2009 - Ziyaretci

Ya Celal Ve Halim şanı yüce ALLAH u zülcelal vel kemal Hazreti

Tam anlamıyla bir ibret daha elhamdülillah !

02.11.2009 - Ziyaretci

he

bende gideyim bakam herkal baa bişiy yapma z

16.12.2011 - Ziyaretci

öz meselesi

Yazıda görüleceği üzere hırsız evimde yiyecek cebimde para yok diyor yani zaruri ihtiyaçları için yanlış yola girmiş biri .Dükkan sahibi güzel şeyler söyleyince de ikna oluyor çünkü özünde haset duygusu yok anladığım kadarıyla.Meydana gelen bir çok hırsızlık olayına bakın temelinde ya hasetlik yada tembellik yatıyor bazen ikisi bir arada.Bu yüzden her hırsiz doğru yolu bulamaz

02.06.2012 - Ziyaretci

hırsızlık

bazısı söz ile yola gelir bazısı eli kesilerek yola gelir.adamına göre değişir.rahmetli dedem direk balta ile elini kesmeye kalkardı.

21.07.2012 - Ziyaretci

Konular