Haramiler | Konular | Kitaplar

Eskiden haramilere eşkiya deniliyordu, ya şimdi?

Toplumda Harami tabirinin temsil ettiği kişiliği, bazı kesimler bizim çocukluğumuzda oynayan Köroğlu veya Ali Baba 40 Haramiler filmlerindeki yol kesen ,soygun yapanlar olarak düşünüyor sanırım.. Öyle düşünmesine sözüm yok, ama giysilerinin de öyle olduğuna inanmak isteyenler var sanki.

Parlak ve renkli kumaştan yapılmış mintanlı, üzerinde çok düğmeli cepken, diz altına kadar körüklü veya düz çizmeli, başında bere veya benzeri bir başlık, kuşağının içinde sapı işlemeli bir hançer, elinde çakmaklı tüfek ve de en önemlisi pos bıyıklı ...

Günlük yaşamında bu tarife göre giyinen kimse olmadığından, malum kesim haramilerin kendisi dışında kalan bir dünyada olduğuna inanmaya ve insanları inandırmaya çalışıyor.

Milleti soyarak zengin olan , bir yemeğe veya sahipsiz kız çocuklarıyla bir anlık gönül eğlendirmeye birkaç asgari ücret verecek kadar cömert !!! ama sokaktaki evsiz anne ve çocuklarını gördüğünde, onlara kinayeli ve anlamlı bakışlar fırlatan soysuzların üzerinde hiç çiçekli mintan ve üzeri cepken gördünüz mü?

Kendini, beynini ve olmayan kişiliğini 5 paraya veya bir o kadar ikbal uğruna satan, bunun karşılığın da bir kaç yüz binlik ciplerde dolaşıp, milyon dolarları istifleyen, şimdilik makam ve kariyer sahibi yüzsüzlerin üzerinde hiç diz altına kadar uzayan körüklü veya düz çizme ile körüklü pantolon gördünüz mü ?

Tüyü bitmedik yetimlerin tüyünden, Ülke, görev veya ideal uğruna, can ve kan vermişlerin kanı üzerinden parsa toplayan hırsızların üzerinde işlemeli kuşak ve içinde hançer gördünüz mü ?

Hem bunların hiçbirinde filmlerdeki gibi pos bıyıklar da yok değil mi?

Hepsinde en şık ve markalı modern takım elbise ( mümkünse laci ),ona uygun mendilli kravat, ayakkabı, hatta evrak çantası, sürekli çalan ve çalışan birkaç simli telefon ve çok geniş kapsamlı bir adres listesi.

Tabi ki; kasılarak yürüyüş ve insanları sinek gibi gören davranış taklitleri.

En pahalısından ( bilmem kaç çarpı kaç)cip, bir kısmı Avrupa da olmak üzere ailesinin kullanacağı yazlık ve kışlık cinsinden yalılar.

Çocuk ile genç kız arası yaş grubundan olmak şartıyla hayat kızlarından oluşan gecelik eğlenti müsamereleri için telefon fihristi, bu amaca yönelik ve tanıdık eczaneden temin edilmiş destek ve vitamin hapları.

Bankaların hatırlı müşteri kapsamındaki ismiyle, kendini İNSAN sanan yaratıklar..

Kendilerine bu imkânları; Halktan ve bir kısım soysuzlarla ortaklaşa plan ve eylemle Devletten çalarak sağlayanlar.

Yani, Hırsızlar..

Yani, Modern giyimli Haramiler..

Bu zavallıların çalarak biriktirip, yiyemeden bıraktıkları mallarını yiyenler, onlara minnet borçlu olduklarını unutmuyor sanırım.

Eğlence yerleri ve kumarhaneler, bu tür evlat veya benzeri akraba bozuntuları ile doludur.

Mezarlıklar ise , kendilerini vazgeçilmez ve akıllı sanan zavallılarla...

Saygılarımla .

Abdulkadir GÖRDÜK
diyarinsesi.org


Konular